Forebyggende undersøgelser

Veneklinikken tilbyder tre forskellige typer skanninger, målrettet mod at forebygge kredsløbssygdomme. Alle undersøgelser foregår ved skanning uden på huden og er smertefrie. Undersøgelserne foretages af sygeplejerske og sonograf John Leth, der har mere end 20 års erfaring med kredsløbsundersøgelser.

Ultralydsskanning af halspulsårer (15 – 30 minutter)

Denne skanning danner grundlag for en vurdering af graden af åreforkalkning. Den kan afdække tidlige forstadier til blodpropper, og dermed give dig mulighed for at ændre livsstil og nedsætte risikoen for blodpropper.

Skanning af halspulsåren er internationalt anerkendt som den bedste metode til at afgøre graden af åreforkalkning i kroppen. Undersøgelsen kan overvejes, hvis du er mand over 40 år eller kvinde over 45 år.

Udover skanning vil der ved undersøgelsen blive foretaget en risikovurdering ud fra din livsstil, sygdomshistorik og arvelig disponering. Der vil ved undersøgelsens afslutning blive udleveret en resultatrapport, samt råd og vejledning til eventuelle livsstilsændringer.

Pris for undersøgelsen er 2.000 kr.

Ultralydsskanning af legemespulsåre (aorta) (15 – 30 minutter)

Skanning af aorta udføres for at diagnostisere eventuelle udposning på den store pulsåre i maven (aneurisme). En stor udposning er potentielt farlig, da den kan briste, hvilket er forbundet med høj dødelighed. Opdages udposningen i tide, kan tilstanden behandles forebyggende med langt mindre risiko.

En udposning på pulsåren kan normalt ikke mærkes og opdages sædvanligvis tilfældigt eller ved bristning.

Undersøgelsen bør overvejes, hvis andre i din familie, har haft udposning på pulsåren. Som oftest giver en skanning mest mening efter 40 års alderen. Mænd over 60 år har en øget risiko.

Undersøgelsen afsluttes med en grundig gennemgang af undersøgelsens fund.

Pris for undersøgelsen er 1.500 kr.

Kredsløbsundersøgelse (ca. 30 minutter)

Undersøgelsen har til formål at afdække, om du har åreforkalkning i ben eller arme. Svær åreforkalkning i benene kan i værste fald føre til koldbrand. Symptomer på åreforkalkning i benene kan være smerter ved gang. I svære tilfælde kan der være smerter i benene om natten.

Der vil blive mål blodtryk i benene, samt udført ultralydsskanning af benets pulsårer.

Herudover vil der ved undersøgelsen blive foretaget en risikovurdering ud fra din livsstil, sygdomshistorik og arvelig disponering. Der vil ved undersøgelsens afslutning blive udleveret en resultatrapport, samt råd og vejledning til eventuelle livsstilsændringer.

Pris for undersøgelsen er 2.500 kr.